Diensten

De verdoving van onze paarden wordt steeds nauwlettend in het oog gehouden. Wij werken met apparatuur van professionele kwaliteit.
Indien nodig doen we de nodige bloedanalyses om ziektes op te sporen. Hiervoor werken we samen met een gecertificeerd laboratorium.
Uw paard kan bij ons terecht voor courante chirurgische ingrepen zoals castratie van hengsten, navelbreuk bij veulens of verwondingen. Voor gecompliceerde medische ingrepen zoals koliekoperaties of OCD-operaties verwijzen wij u door naar een gespecialiseerde kliniek.
Vaccinaties zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in de preventieve gezondheidszorg van uw paard. De jaarlijkse of halfjaarlijkse vaccinaties zijn griep, tetanus en rhino.
Uw paard wordt onderzocht en met verschillende testen wordt de oorzaak van de huidaandoening opgespoord. Na de diagnose adviseren we de juiste behandeling.
Wij beschikken over de nodige apparatuur voor de diagnose van peesletsels.
Er zijn 21 boxen waarvan 2 grote loopstallen voor merrie met veulen, 3 hengstenboxen en een quarantainestal. Daarnaast is er ook weidegang mogelijk en een paddock beschikbaar.
De praktijk beschikt zowel over een mobiel radiografietoestel als ook over mobiele echografie en endoscopie om een correcte diagnose mogelijk te maken.
Paarden kunnen tandproblemen zeer goed verbergen en compenseren. Een jaarlijkse controle is essentieel om kleine afwijkingen te corrigeren en grotere drama’s te voorkomen. Het besteden van de nodige aandacht aan de tanden van uw paard is een investering in zijn welzijn op dit moment, maar tevens voor de toekomst. Wij beschikken binnen de praktijk over moderne apparatuur om zowel preventieve als curatieve tandheelkunde aan te bieden. De meeste van deze ingrepen zijn zowel op de praktijk als op verplaatsing mogelijk.
Kreupelheid is de hoofdoorzaak van een voortijdige stopzetting van de sportcarrière van een paard. Het klinisch onderzoek van het paard, aangevuld met moderne medische beeldvorming, levert een adequate diagnostiek. Zonder correcte diagnose geen goede behandeling. Een kreupelheidsonderzoek van het paard start met een goed klinisch onderzoek en afnemen van een anamnese. Het paard wordt volledig bekeken en betast. Gewrichtsopzettingen, peeszwellingen, conformationele afwijkingen worden zorgvuldig geëvalueerd. Het bewegingsonderzoek bestaat uit onderzoek op een harde en zachte bodem aan de longe. Via lokale verdovingen wordt een pijnplaats aangeduid. Eenmaal een regio is omschreven, wordt op die regio medische beeldvorming toegepast om tot een diagnose te komen.
Voor de ondersteuning van de algemene gezondheid van uw paard zijn er via onze praktijk ook de nodige voedingssupplementen beschikbaar.

Op zoek naar een andere dienst?

CONTACTEER MIJ